کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان

کامپوزیت به مجموعه‌ ای وسیع از  انواع درمان‌ های زیبایی و ترمیمی دندان اشاره دارد. آنچه ما به عنوان کامپوزیت دندان می‌شناسیم، در واقع به نام رزین کامپوزیت شناخته می‌شود که به روش‌ های مختلفی در دندانپزشکی استفاده می‌شود. می‌توان گفت که کامپوزیت نیز مانند لمینت دندان یک تکنیک است که در آن از مواد هم‌ رنگ دندان استفاده می‌شود که از پلیمر ساخته شده‌اند.

مسلماً همه به دنبال دندان‌ های سفید، مرتب و با تناسب هستند. روش‌ های مختلفی برای داشتن چنین لبخندی وجود دارد و یکی از بهترین و بارزترین تکنیک‌ها، کامپوزیت دندان است. می‌توان گفت که در این تکنیک، یک پیوند شیمیایی با دندان برقرار می‌شود. این روش به دلیل سرعت بالا و هزینه کمتر نسبت به سایر درمان‌ های زیبایی دندان، بسیار محبوب است. در مطب دکتر مصطفی نژاد دندانپزشک معروف در نیاوران نیز خدمات مربوطه به کامپوزیت با بالاترین کیفیت ارائه می شود.

فرم مشاوره و رزرو وقت

مشاوره با دندانپزشک تهران

کاربردهای کامپوزیت دندان

از نظر متخصص کامپوزیت دندان با استفاده از این تکنیک، می‌توان به حل چندین مشکل دندانی پرداخت، از جمله:

بلند کردن و بزرگ کردن دندان‌های کوچک

اصلاح جزئی دندان‌ها

اصلاح سطح و لبه‌ های دندان‌ ها

جایگزینی پر کردگی‌ های قدیمی دندان

پر کردن دندان‌ های تازه پوسیده

فضاهای بین دندانی: گاهی اوقات بین دندان‌ ها فاصله‌ هایی وجود دارد که ظاهری ناخوشایند دارند. از کامپوزیت دندان، می‌توان برای اصلاح فاصله بین دندان ها کمک گرفت.

شکستگی‌ های دندان: تعمیر پرکردگی‌ ها و ترک‌ های کوچک در دندان‌ ها؛ در برخی موارد، دندان ممکن است به دلیل یک تصادف شکسته شود و نظم دندان‌ ها را به هم بزند.

انواع خاصی از جابجایی دندان: ناهنجاری و بی‌نظمی دندان‌ها در برخی موارد می‌تواند با کامپوزیت حل شود.

برخی از انواع تغییر رنگ دندان: سفید کردن دندان، به ویژه در مواردی که تغییر رنگ دندان با روش‌ های سفید کننده از بین نمی‌رود و نمی‌توان با روش‌های دیگر حل کرد. این تغییر رنگ‌ ها می‌توانند با کامپوزیت پنهان شوند.

این‌ها مشکلات دندانی هستند که می‌ توانند با تکنیک کامپوزیت دندان حل شوند.

مراحل قبل از انجام کامپوزیت دندان

برای هر تصمیمی درباره زیبایی، باید قبل از انتخاب و انجام آن، ابتدا مشخص شود که آیا فرد کاندیدای مناسبی برای انجام این روش هست یا نه. اطلاعاتی مانند هزینه‌ها، تعداد جلسات درمان، نتایج به دست آمده و… باید در یک جلسه مشاوره با دندانپزشک بررسی شود.

همچنین دکتر کامپوزیت دندان با انجام معاینات لازم، علاوه بر پاسخ به سوالات فرد، اطمینان حاصل می‌کند که فرد از نظر سلامت لثه ‌ها مشکلی غیر از مشکلات دندانی ندارد. در ابتدا، فرد تحت یک معاینه کامل دهان قرار می‌گیرد. اگر التهاب و بیماری های لثه و دندان مشاهده شود، باید قبل از شروع کار آن را برطرف کرد و سپس اقدام به انجام کامپوزیت دندان کرد. همچنین در این جلسه، خواسته‌ ها و انتظارات فرد از کامپوزیت دندان بررسی خواهد شد.

انواع کامپوزیت دندان

میکروفایل‌ها: از ذرات کوچک و ریز تشکیل شده‌اند که به آن‌ها ظاهری صاف و براق می‌بخشد. این نوع کامپوزیت‌ها برای ترمیم‌های کوچک و لمینت‌ها استفاده می‌شوند. این نوع کامپوزیت نسبت به ماکروفایل‌ها مزایا و معایبی دارد. اگرچه این مدل دارای خواص صیقل‌دهی بهتری است، اما مقاومت کمتری دارد.

انواع هیبریدها، میکروهیبریدها و نانو هیبریدها: می‌توان گفت که این نوع نمونه‌های اصلاح‌شده از کامپوزیت‌های میکروفیل و ماکروفیل هستند و معایب آن‌ها را ندارند. این کامپوزیت‌ها هم دارای خواص صیقل‌ دهی خوبی هستند و هم از نظر استحکام خوب عمل می‌کنند

نانو کامپوزیت: نانوکامپوزیت‌ها نمونه‌های جدیدی از کامپوزیت‌ ها هستند که دارای مقاومت بسیار بالایی هستند، همچنین خواص صیقل‌ دهی بالایی دارند و در برابر سایش مقاوم‌ترند.

مقاله مرتبط: انواع کامپوزیت دندان

مزایای کامپوزیت دندان

  • این روش تلاش می‌کند تا دندان ‌ها را بدون نیاز به تراشیدن اصلاح کند و در صورت نیاز، تنها مقدار بسیار کمی از دندان‌ها تراشیده می‌شود.
  • قابلیت تطابق با اندازه دندان‌ها
  • این روش سعی دارد دندان‌ها را به شکلی بسیار طبیعی به نمایش بگذارد.
    مدت زمان درمان بسیار کم است.
  • این روش قابل بازگشت است و در صورت کمرنگ شدن یا شکستگی به سادگی قابل تعمیر می‌باشد.
  • رنگ، فرم و چرخش دندان‌ ها را بهبود می‌ بخشد.
  • در این روش، دندان‌ها نسبت به تغییرات دما حساسیت ندارند.
  • پس از اتمام کار، می‌توانید تغییراتی بر اساس نظر فرد اعمال کنید.
  • قیمت آن نسبت به سایر تکنیک‌های زیبایی دندان مناسب است.
  • کامپوزیت دندان یک روش کم‌ تهاجمی، نوین، سریع و مؤثر برای زیبا سازی دندان‌ها به شمار می‌رود.

 

مزایای کامپوزیت دندان

 

لینک مفید: ونیر دندان

معایب کامپوزیت دندان

احتمال بروز لکه بر روی کامپوزیت‌ های دندان زیاد است، به ویژه زمانی که مراقبت‌ های بهداشتی به درستی انجام نشود یا در رژیم غذایی خود از مواد غذایی رنگی و نوشیدنی‌های حاوی رنگ استفاده کنید.
عمر مفید کامپوزیت‌ ها نسبت به سایر روش‌های زیباسازی مانند لمینت کمتر است. در مورد لمینت دندان با مطالعه مقاله آیا لمینت باعث پوسیدگی دندان می شود؟ اطلاعات بیشتر کسب کنید.
چون برای نصب کامپوزیت‌ ها نیازی به تراشیدن دندان‌ها نیست، ممکن است نتیجه نهایی غیرطبیعی به نظر برسد.

مراحل انجام کامپوزیت دندان

مرحله ۱: پس از حل مشکلات دندان‌ ها و لثه‌ ها، از بین بردن پوسیدگی‌ دندان و التهاب‌ها، زمان انجام کامپوزیت فرا می‌رسد. اگر دندانپزشک نیاز به تراشیدن دندان داشته باشد، ابتدا بی‌حسی تزریق می‌ شود. پس از این مرحله، دیگر نیازی به تزریق بی‌حسی نخواهد بود. برای کامپوزیت، رنگی از نظر فرد انتخاب می‌ شود. اگر فرد بخواهد دندان‌ هایش سفیدتر باشد، از کامپوزیت‌ های سفید استفاده می‌شود.

مرحله ۲: دندان‌ها باید از هر گونه میکروب و آلودگی پاک شوند، بنابراین دندان‌ های مورد درمان ابتدا به طور کامل تمیز می‌شوند و با یک مانع از سایر دندان‌ها جدا می‌شوند.

مرحله ۳: یک ژل اسیدی کمی روی دندان‌ ها اعمال می‌شود تا سطح دندان‌ها زبر شود. این عمل باعث می‌شود که مواد ترمیمی بهتر روی دندان‌ ها قرار بگیرند و به اصطلاح بچسبند.

مرحله ۴: کامپوزیت، که ماده‌ای به شکل خمیر است، با یک قلم مخصوص روی دندان‌ها قرار داده می‌شود.

کامپوزیت دندان

مرحله ۵: پس از انجام این عملیات، مواد کامپوزیت به صورت لایه‌ای روی سطح دندان‌ها قرار می‌گیرند و با استفاده از نورهای خاصی که از یک دستگاه دندانپزشکی ویژه ساطع می‌ شود، روی دندان‌ها ثابت می‌شوند. سپس زمان فرم‌دهی دندان‌ها فرا می‌رسد. فرم‌ دهی مهم‌ترین مرحله کامپوزیت است زیرا نتیجه نهایی به طور مستقیم به این مرحله بستگی دارد. دندانپزشک ادامه می‌دهد تا عملیات کامپوزیت دندان به سطح و شکل مطلوب برسد.

مرحله ۶: کامپوزیت سخت می‌شود و دندان‌ها تحت نور لیزر قرار می‌گیرند.

مرحله نهایی: حالا باید صیقل و جلا داده شود. این عمل باعث می‌شود دندان‌ها شفاف شوند. دقت در این مرحله نیز تأثیر زیادی بر نتیجه کار خواهد داشت. در این مرحله، می‌توانید نظر خود را درباره نتیجه دندان کامپوزیت بیان کنید. زوایا تا حدی قابل تنظیم هستند، بنابراین اگر در زوایای دندان مشکل جزئی مشاهده کردید، می‌توانید از متخصص خود بخواهید که آن را اصلاح کند.

پس از انجام کامپوزیت و تکمیل مراحل، دندانپزشک کامپوزیت را ارزیابی می‌کند تا مطمئن شود که دندان‌ های کامپوزیت عملکرد دندان‌ های طبیعی را دارند یا خیر. برای این کار، کاغذ کربنی به بیمار داده می‌شود و از او خواسته می‌شود که به آرامی روی کاغذ گاز بزند. دندانپزشک وضعیت را بررسی می‌کند. اگر در این مرحله نقصی مشاهده شود، متخصص آن را با تنظیم دندانها اصلاح می‌کند و کار کامپوزیت شما به پایان می‌رسد.

جهت مشاوره با دکتر مصطفی نژاد کافیست با شماره های مطب تماس گرفته و پاسخ خود را دریافت نمایید. همچنین میتوانید رزرو وقت را به صورت تلفنی و آنلاین انجام دهید.

عوارض احتمالی کامپوزیت دندان

عوارض کامپوزیت ‌های دندانی در بسیاری از موارد به دلیل درمان‌ های غیر اصولی و عدم مراقبت‌های لازم به وجود می‌آید.
درمان نادرست: این می‌تواند منجر به عوارضی مانند التهاب لثه شود که بسیار شایع است و تنها راه درمان آن، برداشتن کامپوزیت‌های قبلی، انجام درمان‌ های لازم و قرار دادن کامپوزیت جدید است. علاوه بر این عارضه، تغییر رنگ دندان‌ها و مشکلات پوسیدگی نیز به عنوان عوارض درمان‌ های غیر اصولی در نظر گرفته می‌شوند.
عدم رعایت بهداشت: در برخی موارد، به دلیل عدم رعایت بهداشت دندان، پوسیدگی ایجاد می‌شود؛ به عنوان مثال، اگر از نخ دندان استفاده نکنید و غذا بین دندان‌ها باقی بماند، با گذشت زمان جرم و پلاک دندان باعث ایجاد پوسیدگی می‌شود.
ظاهر غیرطبیعی دندان‌ها: این مشکل به دلیل عدم دقت در کار دندانپزشک به وجود می‌آید. بنابراین مهم است که بهترین دندانپزشک در تهران را برای انجام کامپوزیت دندان خود انتخاب کنید.
مشکل در خوردن: اگر کامپوزیت به درستی نصب و صیقل داده نشود، ممکن است باعث ناراحتی در هنگام خوردن شود.

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

هر بار که غذا می‌خورید، دندان‌ های خود را به خوبی مسواک بزنید یا حداقل روزی دو بار مسواک بزنید.
حتماً یک یا دو بار در روز از نخ دندان استفاده کنید.
تعداد میان‌ وعده‌ها را کاهش دهید، زیرا بعد از هر وعده غذایی، محیط دهان اسیدی می‌شود و باکتری‌ ها با فعالیت خود، مینای دندان را تضعیف می‌کنند. بیشتر بخوانید: علائم از بین رفتن مینای دندان
از عادات بدی مانند: ناخن‌ جویدن، جویدن یخ، جویدن انتهای مداد و … دوری کنید، زیرا این کارها باعث آسیب به لب‌ها یا شکستن دندان‌ ها و کامپوزیت‌ ها می‌شود. اگر به دندان‌ قروچه عادت دارید، بهتر است از انجام کامپوزیت دندان خودداری کنید.
اگر دندان‌های شما حساسیت یا درد دارند، حتماً به دندانپزشک مراجعه کنید تا علت آن بررسی شود و قبل از اینکه دیر شود، کارهای لازم روی دندان انجام شود.
هر ۶ ماه یک بار یا حداقل سالی یک بار به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا معاینه دهان انجام شود.

اگر لمینت دندان انجام داده اید، مراقبت های مربوط به آن را می توانید در مقاله مراقبت های بعد از درمان لمینیت چیست؟ مطالعه کنید.

دلایل تغییر رنگ کامپوزیت دندان

رنگ کامپوزیت دندان می‌تواند به دلایل مختلفی تغییر کند. یکی از تاثیرگذارترین عوامل، مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌ های رنگی مانند قهوه، چای، و نوشابه ‌ها است که می‌توانند به تدریج باعث تغییر رنگ کامپوزیت شوند. همچنین، تجمع پلاک و جرم بر روی کامپوزیت ها که به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و عدم تمیز کردن منظم است، به تغییر رنگ آن‌ها منجر می شود. عوامل دیگری مانند تابش نور خورشید، سیگار کشیدن، و استفاده از محصولات حاوی الکل نیز می‌توانند باعث تغییر رنگ کامپوزیت‌ ها شوند. در نهایت، کیفیت و نوع کامپوزیت مورد استفاده نیز تأثیر زیادی بر روی ماندگاری رنگ و احتمال تغییر آن دارد.

هزینه کامپوزیت دندان در سال 1403

قیمت کامپوزیت دندان در سال به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله نوع و برند کامپوزیت، تجربه و تخصص دندانپزشک، تعداد دندان های درمان شده، میزان آسیب دندان، موقعیت دندان (دندان های جلویی به طور معمول گران تر از دندان های عقب هستند) و منطقه جغرافیایی. همچنین، در برخی موارد ممکن است هزینه‌ های اضافی مانند معاینه اولیه، عکسبرداری و جلسات پیگیری نیز به مجموع هزینه‌ ها افزوده شود. با توجه به افزایش تقاضا برای درمان‌ های زیبایی دندان، قیمت‌ها ممکن است در سال‌های آینده نیز تغییر کند. برای تخمین دقیق تر از قیمت کامپوزیت دندان در سال 1403 می توانید با کلینیک دکتر مصطفی نژاد تماس بگیرید و علاوه بر قیمت کامپوزیت از قیمت سایر خدمات این مرکز مانند ایمپلنت دندان، پروتز دندان و جراحی لثه نیز مطلع شوید.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *