انیمیشن تحلیل استخوان
تحلیل استخوان فک می تواند نتیجه از دست دادن دندان در اثر بیماری، پوسیدگی یا آسیب دیدگی دندان باشد. اگر جای دندان از دست رفته به سرعت با جایگزین مناسب پر نشود، تحلیل رفتن یا آتروفی استخوان فک از نواحی اطراف آن شروع میشود. اگر تحلیل استخوان شدید باشد، درمان کاشت دندان غیرممکن میشود. در چنین شرایطی باید پیوند استخوان انجام داد.
تحلیل استخوان فک به وضعیتی گفته می شود که در آن از استخوان پس از افتادن یا کشیده شدن دندان دچار کاهش ارتفاع می شود. هنگامی که دندان از فک خارج می شود. استخوان نقش تکیه گاهی خود را از دست می دهد. به مرور زمان استخوانی که بی استفاده مانده است، دارای حجم کمتری شده و از سلامت آن کاسته می شود. هنگامی که دندان هنوز در جای خود باقیست، انجام فعالیت هایی مانند غذا خوردن باعث فعالیت استخوان و در نتیجه تحریک آن برای استحکام بیشتر می شود.
پس از خارج شدن دندان از دهان، ممکن است که در عرض شش ماه بیش از نیمی از توده استخوانی فک از میان برود. این تحلیل ممکن است تا جایی ادامه پیدا کند که دیگر امکان استفاده از درمانهایی مانند ایمپلنت یا کاشت دندان برای بیمار وجود نداشته باشد. آتروفی استخوان تاثیر بسیاری بر وضعیت دندان ها و حتی چهره بیمار دارد. با درمان به موقع توسط ایمپلنت (یا حتی استفاده از پیوند استخوان) می توان از این مشکلات جلوگیری کرد. اگر استخوان فک دچار تحلیل شود، نیمه پایینی چهره بیمار به مرور زمان دچار کاهش حجم می شود. انیمیشن بالا نحوه وقوع تحلیل استخوان و درمان آن را به خوبی نشان می دهد.
درمانهایی مانند پیوند استخوان برای همه افراد مناسب نیستند. بهتر است که پیش از انجام هر کاری با دندانپزشک متخصص در این زمینه مشورت کنید.
دکتر اشکان مصطفی نژاد / دندانپزشک و متخصص کاشت دندان
تهران،نیاوران (شهید باهنر)،بین منظریه و شهر کتاب، پلاک۱۳۱،طبقه۲،واحد۵
تلفن: ۲۲۸۱۵۶۶۰