ایمپلنت دیجیتال
ایمپلنت دیجیتال چیست
روشهای نوین دندانپزشکی و خصوصا کاشت دندان که به عنوان دندانپزشکی دیجیتال و یا “ایمپلنت دیجیتال” شناخته می شود. در آینده نه چندان دور می تواند جایگزین روشهای سنتی (فعلی) دندانپزشکی از جمله جراحی ایمپلنت،پروتز ثابت ، زیبایی و … شود و مشکلات احتمالی روشهای فعلی با کمک این فناوریهای نوین تا حدود زیادی برطرف خواهد شد، همچنین می توان سرعت، دقت، کیفیت به مراتب بالاتر و زیبایی بیشتری را طی پروسه های درمانی بدست آورد.
مراحل درمان ایمپلنت دیجیتال
۱. طرح درمان : در پروسه درمانی ایمپلنت دیجیتال دندان ابتدا متخصص با معاینه وضعیت بیمار (بهداشت دهان و دندان،وضعیت لثه و استخوان فک) و با استفاده از تصاویر داخل دهانی و رادیوگرافی سه بعدی (CBCT) طرح درمان مختص بیمار را مشخص میکند.
۲. تهیه راهنمای جراحی و جایگذاری : یک راهنمای جراحی که ابزاری از جنس پلاستیک شفاف است و محل دقیق جایگذاری ایمپلنتها را مشخص میکند توسط دستگاههای بسیار دقیق ساخته میشود و با کمک این راهنما مرحله جراحی ایمپلنت در زمان بسیار کوتاهتر و به طور دقیقتری انجام خواهد شد.
دو دندان روی عکس حای دو دندانی است که باید ایمپلنت دیجیتال شوند و ابتدا خالی است.
۳. روکش زودهنگام : همچنین با کمک راهنمای جراحی میتوان با دقت بسیار بالایی روکش دندان ایمپلنت را از قبل تهیه کرد و در انتهای جراحی برای بیمار متقاضی جایگذاری نمود. جایگذاری زود هنگام روکش باعث میشود آسیب کمتری به لثه وارد شود و فرم و قرارگیری لثه در اطراف ایمپلنت بسیار زیبا باشد و تطابق بیولوژیکی و زیبایی فوق العاده ای به همراه داشته باشد.
ایمپلنت دیجیتال واژه ای است که اخیرا از زبان بسیاری از دندانپزشکان و متخصصان حیطه ایمپلنت شنیده می شود. برای اینکه بدانید این روش درمانی چیست و چه تفاوتی با ایمپلنت دندان دارد، به ادامه مقاله توجه کنید.
یکی از ملزومات روش ایمپلنت دیجیتال این است که بیمار حتما باید رادیوگرافی دندانی مخصوص یا CBCT داشته باشد. همچنین باید از قبل محیط دهان قالبگیری کنیم البته اخیرا دوربین های داخل دهانی جدیدی معرفی شدهاند. که با اسکن کردن محیط دهان کار قالبگیری را بصورت دیجیتالی انجام میدهند و نیاز به قالبگیری فیزیکی را برطرف میکنند.
در ادامه به وسیله فایل قالب دیجیتال یا همان اسکن دهان بیمار و فایل رادیوگرافی (CBCT) فک بیمار در نرم افزار، شبیه سازی می شود و پس از آن، بهترین موقعیت کاشت ایمپلنت با توجه به کیفیت استخوان فک بیمار برای پیوند استخوان فک با ایمپلنت و محل قرارگیری سینوس یا عصب تعیین و مراحل جراحی شبیه سازی خواهد شد. و پس از تایید نهایی راهنمای جراحی ساخته خواهد شد.
مزایای جراحی ایمپلنت دیجیتال
از جمله مزایای به کارگیری این فناوری می توان به
- راحتی حین و بعد از جراحی برای بیمار (کاهش صدای آزاردهنده موتور ایمپلنت حین جراحی ) و درد جراحی
- کاهش عوارض بعد از جراحی به دلیل عدم برش لثه و عدم نیاز به بخیه و درنتیجه دوره نقاهت بسیار کوتاه.
- کاهش تعداد جلسات ویزیت برای یک ایمپلنت از ۷ جلسه به ۳ جلسه اشاره کرد. زمان اصلی جراحی و جایگذاری دندان حدودا ۱۵ دقیقه.
- همچنین همانطور که در ابتدای مقاله اشاره شد دقت و کیفیت این درمان بسیار بیشتر از درمان ایمپلنت معمولی است.
برای اطلاع از میزان رضایت بیماران میتوانید لیست نظرات و پرونده های بیماران را از تیم کلینیک تهیه کنید. و همچنین نظرات خود را در صورت استفاده از این نوع درمان با دیگر کاربران در انتهای همین صفحه به اشتراک بگذارید .
ویدئو در مورد ایمپلنت دیجیتال دندان
مصاحبه خبرگزاری تسنیم با دکتر مصطفی نژاد بهترین متخصص ایمپلنت دیجیتال دندان :
مصاحبه خبرگزاری تسنیم با دکتر مصطفی نژاد متخصص ایمپلنت دیجیتال